Kókuszos citromtorta



Gyerekkoromban nem rajongtam a citromot. Savanyú, összehúzza még a beleket is.
Ma az egyik kedvencem, salátán, italban, sütiben. Svéd receptkönyvből származik a következő ízletes édesség. Pofonegyszerű és sütést sem igényel.

200g (fél csomag) Digestive keksz.
100g vaj
1/5 l tejszín
2 doboz (400g?) Philadelphia light krémsajt
1 citrom reszelt héja (+ 1 limeé is belemehet)
1 citrom facsart leve (+ 1 limeé is belemehet)
Barna cukor szájízed szerint.
kókusz tetszés szerint a krémbe, tetszés szerint a tetejére.
A kekszet mozsárban szétzúzod, elkevered a puha vajjal. Ha összeállt, lefekteted egy piskótaforma fenekére. Citromot reszelsz, facsarsz és összekevered a krémsajttal. Cukrozod, kókusszal sűríted, majd hozzáadod a habbá vert tejszínt. A krémet ráöntöd a kekszalapra és 1 óráig nem mész a hűtő felé, amiben pihenteted. Aztán…………… rászabadulhatsz…………..

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések