Takler 2006 -Cabernet Franc az „Inspiráló”


Schubert a Pisztráng Ötös írásakor Szekszárdi bort ivott, melyet abban a baráti társaságban szolgáltak fel ahol aznap este tartózkodott. Nem szeretném eldönteni, hogy a társaság vagy a szekszárdi vörös volt-e a múzsa, a lényeg az, hogy aznap kevesebb mint egy óra alatt remekmű született és ebben mi is gibiceltünk.
A Szekszárdi, Márai szerint is inspiráló, társasági bor, illenék pontosabban idéznem a Bor Filozófiájából, de nem teszem, mert jobb kezem hosszú üvegszáron balanszírozó fújt üveg kelyhet emel száj-magasba.
Társaságnak a következő falatokat kevertem hozzá

Márványsajtos ruccola saláta vörösboros balzsamecetes paradicsom pesztoval.I csomag ruccola
10 db márvány sajt összemorzsolva
olíva olaj
mézes balzsamecet
pirított tök- és fekete szezámmag
parmezán forgács
1 paradicsom összeturmixolva
1 kanál vörösbor /a pohárból/
balzsamecet, só, színes bors.

Takler Cabernet Frankja kezdetben megijesztett. Palackbontás után, karcos, túlzottan savas, harsány. 1 óra szellőztetés, no meg egy kis erős sajtos salátakeverék kellett ahhoz, hogy, ráismerjek a lágy gyümölcs aromákra. Jó bor. Nem egy Balzac regény, de jó. A salátakeverék sem marad el tőle, habár ez a Cabernet jól viselte volna a zsírosabb szárnyas húsokat és a nyulat.
















Boraim tárolására én a www.alchimista.hu bortartóit választom.

Ez itt egy falra szerelhető darab.

Gyártják 3-5-7-9 palackos változatban is. Zebulon névre hallgat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések