Csicsókalepény salátaágyon




















A csicsókalepény elkészítéséhez a tocsni adta az ötletet, az elkerülhetetlen fonnyadás pedig a a löketet, hogy a négy kis gumó ne landoljon mégse a szemetesben.

Valahol olvastam, hogy a csicsókát nyugat-európa fehér terítőin a szarvasgomba, homár, és nemes vadak társaságába kínálják köretnek. De vegyítik egészséges gyümölcsturmixba, főzelékbe, levesbe. Szerintem jobban kellene ismernünk és használnunk, mert legalább annyira ezerarcú mint a burgonya, csak jóval egészségesebb. Egészségvédő hatását leginkább magas inulin tartalmával (vízben oldódó nagy molekulájú növényi rost) fejti ki. A Wikipédián vagy a Terebess oldalain sokat írnak egészségtani hatásairól.




A lepényhez meghámoztam és lereszeltem
4 db csicsóka gumót, majd belekevertem
1 egész tojást,

1 gerezd fokhagymát (opcionális)

sót, bors,

koriander és

petrezselyemzöldet, illetve annyi

lisztet , amennyit a formálható állag eléréséhez felvett.
A masszát kisebb golyókká gyúrtam, lapítottam és kevés olajban kisütöttem. Vegyes salátát helyeztem alá. Puha zöldség ágyán keveset pihenhetett, mert gyorsan lecsúszott a torkunkon egy pohár hideg sör kíséretében.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések