Avokádó krém


Szinte klasszikussá vált, amióta a sarki fűszeresnél is kapható ez a Közép-Amerikai zöldség. Semleges íze, enyhe dió aromája, sós vagy édes, hőkezelés nélkül készülő ételek alapanyagává avanzsálták.
1 avokádót félbe vágsz. Magját eltávolítod, húsát kikanalazod, majd villával összetöröd.
1 citrom levét
4 kanál zsíros tejfölt
sót, borsot adsz hozzá. Én legutóbb még egy kis dió olajat és aprított koriander levelet is kevertem hozzá az ízélmény fokozásáért. Kenyérre, pirítósra, sült zöldségre, paprikára kenheted.
Fűszerezés nélkül vagy ha nem ízlik különösebben arcpakolásnak is használhatod. Jól hidratál, táplál és még a napégette bőrt is nyugtatja. Ezzel viszont csak akkor kísérletezz, ha egyedül hagytak, vagy ha a családtagok hisznek a sci-fi filmek kis zöld élőlényeiben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések