TiramiFruit



A Tiramisu Italikum. Elrontani nehéz. Változtatni rajta annál könnyebb.
Egy francia mesterszakács menüsorából származik ez a gyümölcsös változat.

Hozzávalók: 
Fél kg mascarpone
2 tojás szétválasztva, fehérje külön kemény tojáshabbá verve.
1 vanília szár kikapart belseje
 35 dkg málna, eper, szeder, vagy egyéb szezon gyümölcs (2/3 része kicsavarva, pépesítve)
2-3 csomag babapiskóta
1 citrom kicsavart leve
1 csésze cukor
1 csésze tej


A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarpone-t és a vaníliát. A fehérjét egy kis cukorral, csipetke sóval, 2 csepp citrommal keményre verem. Laza mozdulatokkal belekeverem a tojásos mascarpone -ba.

A gyümölcs egy részét pépesítem, picit tejjel, citromlével hígítom, majd a piskótákat egyenként belemártom és az edénybe helyezem. A két komponenst rétegelem. A tetejére krém kerül no meg a maradék gyümölcs díszítésnek. Fél órát pihen a hűtőben.


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések