Svájci Pite encore
Az első szilvás pite másnap már ismétlésért kiáltott. Változtattam hát rajta egy picit és valóban isteni, könnyű és finom lett. A mai sütésben a "tészta" alap mákra és magokra változott, darált mogyoró helyett.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 250 g azaz fél csomag leveles tészta (lehetőleg friss és nem fagyasztott. Amit csak ki kell tekerni a sütőlapból)
- 2 bögre darált mák
- egy marék rozspehely, szezámmag, vagy lenmag, esetleg ezek keveréke.
- 1,5 pohár tejföl (kb. 250 g)
- 3 egész tojás
- 8 szem szilva
- Fahéj
- 4-6 evőkanál cukor, izlés szerint. (Én most 3 kanál xilitet és 2 kis vaníliás cukrot használtam.)
- 1 csomag mandulaforgács a tetejére.
A leveles tésztát kihajtogattam egy sütőformába. A mákot, zabpelyhet, magokat összekevertem és rászórtam a tésztára. A 3 tojást, cukrot, fahéjat, tejfölt homogén masszává kevertem és félretettem addig amíg a megmosott szilvákat felszeletelve a tésztás-magos tepsibe sorakoztattam. Ezután lettek nyakon öntve a tojásos masszával és meghintve jó sok mandulaforgáccsal. A sütőben 180 fokon kb. fél órát sült.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése