Fahéj kocka


   Karácsonykor került hozzám a Norstedts kiadó gondozásában megjelent süti könyv. Gyönyörű fotók és hétköznapi – nagyiféle sütemények vannak benne. Olyanok, amiket az ember fél óra alatt összehoz - sütéssel együtt-, közben társasozik a gyerekkel a tálról meg percek alatt elfogy. Régóta vágytam már egy ilyenre. Ma kipróbáltam az egyik receptet. Egyszerű, gyors és ahogy mondtam- mire ezt a bejegyzést posztolom- a tálon már csak morzsák maradtak.
kb. 20 kocka lesz egy 20x30-as sütőformában.
Hozzávalók:
2 tojás
2 ½ dl tej
4 dl finomliszt
2 ½ dl kristálycukor
1 nagykanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
125 g olvadt vaj

Esetleg tejszín a tálaláshoz.
Tetejére: 3 evőkanál porcukor
3 teáskanál fahéj

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.  A formát sütőpapírral béleld ki. Ha a papír túllóg a végén könnyedén kiemelheted a sütőformából. A 2 tojást a tejjel elkevered. Egy nagyobb edényben a lisztet, sütőport, cukrot és fahéjat is összekevered, majd a tejes-tojást hozzáadod. Amikor egyöntetű masszává vált, hozzáöntöd az olvadt vajat és azzal is összekevered.
A massza felét beleöntöd a formába, megszórod fahéjas cukorral, majd ráöntöd a többit. A massza tetejét ismét megszórod fahéjas porcukorral. Tálaláshoz is hagyj egy keveset belőle. 25-30 perc alatt készre sül. Hagyd kihűlni, majd szeleteld és tálald. Egy kis keményre vert tejszínhabot készíthetsz hozzá. A gyerekeknek friss tejjel, neked meg teával, vagy egy finom fűszeres kávéval lesz a legjobb.   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések