Túrógombóc maximus
Hogyan készül a remegős, lágy de mégsem széteső, felhőszerű túrógombóc?
Titok megfejtve!
Pihentesd, lazítsad, ízesítsed.
Alapanyagok:
Fél kg túró
4 kanál gríz
1 egész tojás
2 tojás fehérje
csipet só és cukor
citromhéj reszelék
vanília
1 bögre zsemlemorzsa
3 kanál vaj
tejföl, pici tej
porcukor
A túrót az egész tojással, csipet sóval,
cukorral egy kézimixer segítségével, homogém masszává dolgozom, majd hozzáadom
a grízet és villával jól elkeverem. Hűtőben pihentetem 1-3 órát!
Amíg felforr a víz vajon zsemlemorzsát
pirítok és 2 tojás fehérjéből kemény habot verek. Óvatosan fellazítom vele a
pihentetett túrót a főzés előtti percekben.
Kanállal és bal tenyeremmel kerekded
gombócokat készítek, melyeket a felforrt, de nem lobogó vízbe merítek. Ha
feljöttek a felszínre megforgatom őket óvatosan.
Lecsepegtetve a zsemlemorzsára helyezem.
Tálaláshoz a tejfölt lazítom egy kis tejjel,
illetve ízesítem porcukorral és vaníliával.
Isteni illatot ad nekik a vanília és még
jobban kihangsúlyozza a citromhéj frissességét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése