Túrógombóc maximus



Hogyan készül a remegős, lágy de mégsem széteső, felhőszerű túrógombóc?

Titok megfejtve!


Pihentesd, lazítsad, ízesítsed.

Alapanyagok:

Fél kg túró
4 kanál gríz
1 egész tojás
2 tojás fehérje
csipet só és cukor
citromhéj reszelék
vanília
1 bögre zsemlemorzsa
3 kanál vaj
tejföl, pici tej
porcukor

A túrót az egész tojással, csipet sóval, cukorral egy kézimixer segítségével, homogém masszává dolgozom, majd hozzáadom a grízet és villával jól elkeverem.  Hűtőben pihentetem 1-3 órát!

Amíg felforr a víz vajon zsemlemorzsát pirítok és 2 tojás fehérjéből kemény habot verek. Óvatosan fellazítom vele a pihentetett túrót a főzés előtti percekben. 

Kanállal és bal tenyeremmel kerekded gombócokat készítek, melyeket a felforrt, de nem lobogó vízbe merítek. Ha feljöttek a felszínre megforgatom őket óvatosan. 

Lecsepegtetve a zsemlemorzsára helyezem.

Tálaláshoz a tejfölt lazítom egy kis tejjel, illetve ízesítem porcukorral és vaníliával. 

Isteni illatot ad nekik a vanília és még jobban kihangsúlyozza a citromhéj frissességét.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések