Csupacsokis Muffin



Második kísérletem mi más is lehetne mint egy csupa csokis néger-fekete változat. A 70+ százalékos alapanyagra bukom. A kakaó is jó ha legalább 25%-os. Egy ismerősöm nemrég mesélte, hogy egy ausztrál cég hideg-sajtolásos eljárással olyan csokoládét állít elő, ami a kakaóbab összes antioxidáns és vitamin tartalmát megtartja, szinte tápanyag a sejteknek és természetes gyümölcscukrokkal édesített. http://www.csodacsoki.hu/
Persze, ezt a csupa-csuda csokis édességet nem kínáltam meg hidegen sajtolt alapanyaggal. Annál inkább a következőkkel:
Fél csésze vaj
1 tábla 70+% étcsokoládé gőz fölött olvasztva
1 tábla 45% étcsokoládé reszelve vagy durvára törve
1 csésze kefir
2 egész tojás
2 csésze liszt
1 csésze cukor
fél csésze kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
csipet só
A száraz elemeket, (só, liszt, szódabikarbóna, darabolt csoki) külön összekeverem. Az olvasztott csokit a vajjal, a kefirt a cukorral habosra keverem. Aztán mehet minden egybe. A formákat kivajazom és ¾ -ig feltöltöm a masszával. 190 fokos sütőben 25-30 percig melegítem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések