Gyümölcsös morzsa süti



Egyszerű, egyszerűbb, legegyszerűbb. Valahogy így tudnám jellemezni a sütéssel kapcsolatos elvárásaim mostanában. E mellé a recept mellé kitehették volna az „5 éves kórtól ajánlott” feliratot. Az eredeti így hangzott.
Leif Mannerström almás pitéje vanília szósszal
6 szelethez
4 szép svéd alma (magyar ember, magyar almát használ !!)
1 teáskanál fahéj
1 csipet kardamon
75g liszt
75g vaj
75g cukor
Így készítsd:
-Kapcsold a sütőt 175 C fokra
-Mosd, hámozd és vágd szeletekre az almákat
-Tedd a szeleteket egy tűzálló tálba és szórd rá a kardamont és fahéjat.
-Keverd el a lisztet, vajat, cukrot és terítsd az almákra.
-A sütő közepén 25 percig süsd vagy ameddig a tészta teteje megpirul.
-Tálald melegen hideg vanília szósszal.


Ami helyette készült azaz Cselikatessz gyümölcs pitéje vanília szósszal.
1 alma, 1 körte, 2 szilva (azaz minden mit a gyümölcskosár rejtett)
1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
4 kanál vaj, 4 kanál olaj (mivel a vaj elfogyott)
Nekem a száraz hozzávalók nem álltak össze egy kompakt masszává, ezért morzsát csináltam belőle és azt szórtam a várakozó gyümölcsök tetejére. Kb. 35 percet sütöttem. Igazán egyszerű.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések