Hideg csokis-mogyoróvajas sajt torta

Egy újságban láttam, sokáig készültem rá, de ma nekiveselkedtem és elkészült. Nagy önuralom kell ahhoz, hogy egy fedél alatt tartózkodjam vele, de kénytelen vagyok uralkodni kíváncsiságomon, mivel a vendégeim, csak holnap jönnek.

Alkotóelemek:
Alja:
2 dl mogyoróvaj
1.5 dl zúzott mogyoró
1 tojás
2 nk édesítő (cukor, stévia, méz)

Krém:
2 tojás fehérje
2 dl tejszín
300 g Philadelphia sajt
2 tojás sárgája
0,5-0,75 dl édesítő (cukor, stévia, méz)
2 kk vaníliás cukor, vagy 1 vanília rúd tartalma

Tetejére:
cirka 85 g fekete csoki
2 ek tejszín vagy tej
1/2 dl zúzott pirított mogyoró

1.)Keverd el a 4 alkotót és oszlasd el egy 24 cm kerek formában. 10-15 percre helyezd 180 fokos sütőbe. Ha megvan, hagyd kihűlni.
2.) válaszd szét a tojást. A fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd el a tetszés szerint választott édesítőszerrel és a Philadelphia krémsajttal. A tejszínt verd könnyed habbá, majd keverd el a krémsajttal és gyengéden forgasd bele a tojást is. Terítsd el a kihűlt tortalapon.
3.) olvaszd fel a csokit és keverj hozzá tejet vagy tejszínt, hogy folyós legyen. Díszítsd a torta tetejét, zúzott, pirított mogyoróval, csokival.
4.) helyed legalább 4 órára fagyasztóba. Fogyasztás előtt 1/2 órával vedd elő.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések