Fetasajtos brokkoli pite, epres zöld salátával

4 személynek:
Tészta 
3 dl. liszt
125 g vaj
2 ek víz
 Töltelék:
500 g brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
200 g feta 
3 tojás
3 dl tejföl
2 kk só
1 csipet frissen őrölt bors
Saláta:
rukkola, iceberg saláta, eper, balzsamecet.
1. keverd össze a vajat, a vizet s a lisztet egy sima masszává, majd nyújtsd ki  és helyezd egy 24 cm átmérőjű formába. 30 percre tedd hűtőbe. Addig hevítsd fel a sütőt 225 fokra.
2.) a megtisztított brokkolit helyezd 5 percre lobogó enyhén sós vízbe. Szűrés, csepegtetés után helyezd az elősütött alapra.
3.) A tojást, fűszereket, préselt fokhagymát, tejfelt és feta sajtot keverd össze.
4.) öntsd a brokkolira és süsd cka. 30 percet 200 fokon.
5.) tálald friss salátával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések