Hideg gyümölcsleves ribizlivel

Kinek van kedve rekkenő hőségben a konyhában tüsténkedni, tűzhelynél hevülni, izzadni, kavirnyászni. Az lépjen át egy másik posztra esetleg egy elkötelezettebb gasztro bloggerhez.
A mai levesem kb.6,5 perc alatt tálalva volt- és ez így augusztusban rendjén is van.

Egy doboznyi (kb. 30-40 dkg.) fagyasztott trópusi gyümölcsöt, fél liter hideg tejet, 2 dl tejszínt, 1 pohár vizet, néhány marék frissen szedett és szárától megtisztított zibizlit dobj egy mixerbe. Gombnyomás, kostolás, pici jég, a tányérra citromfű és máris hívhatod az éhes szájakat. Ha csak egy van a közelben és az is a tied, sebaj,- marad repeta.

 Én kedvelem a savanyút. De ha neked a ribizlitől összehúzódik a szád, hát tégy levesedbe egy kis cukrot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések