Svéd paradicsom leves déli fűszerekkel.

 Miért svéd?
 Mert Stockholmban készül és van benne krumpli.Mellesleg a Svenska Dagbladet hasábjaival terítek meg neki. Ja és talán még azért is, mert van benne tejszín, mint oly sok egyéb krumplis ételükben.

2 konzerv hámozott paradicsom
3 db hámozott, vékonyra szeletelt krumpli
1/2 l zöldség alaplé
2 dl tejszín
só, bors, kakukkfű, oregano, borsikafű
extra szűz oliva olaj a tálaláskor

Az alapanyagok fazékba kerülésének sorrendje tetszőleges. Azért ha lehet a folyékonyakkal kezd!
Ha a krumpli megfőtt az egész levest dolgozd át botmixerrel. Attól függően mennyi vizet (alaplevet) öntesz hozzá, lehet sűrűbb vagy vékonyabb a levesed.

Tálald fokhagymás olivás piritóssal.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések