Barátok anyukái
Baráti körömben akad néhány anyuka és apuka aki megszállott és maximalista a konyhában.
Régi recepteket
frissítenek fel minden nap déli 12-re, időt, fáradtságot nem kímélve
dagasztanak csörögének vagy fánknak való alapanyagot, ismerik a környéken a
legjobb hentest és persze a húsok pontos nevét felhasználásuk legjobb módját és
tudják és tudják, hogy mikor elég a pihentetés, mikor kész a hús, mikor kell
nekiálljanak a munkának, hogy forrón kerüljön asztalra a leves, mintha ereikben
vérükkel keveredne az arány és időérzék.
Magdi néni például egy két lábon járó magyar szakácslexikon. A titkokat
tudja Ő, -amit nem tanul az ember könyvből,- szájhagyomány útján terjedő
praktikákat ükanyáról, dédanyákra szálló tudást, mozdulatokat rutinokat.
Ezekkel a bejegyzésekkel adózok a tudásuknak, a rabszolgamunkájuknak, amit 50 éve
boldogan végeznek.
Táplálják a családot, gyerekeket, unokákat egy új generációt, aki lassan a konyhát nem a legfontosabb kis közösségi élettérnek
értelmezi, hanem annak a helynek ahová a mikró meg az inox hűtő kerül,
a pizzafutár, meg a sarki kínai telefonszámával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése