Mézes-tormás cékla főzelék


 Ha cékla, akkor gumikesztyű, védőruha, szkafander. Étkezéskor partedli. Miért is ne? A céklafoltok makacsabbak, mint a tények.

Ebben a főzelékben az a remek, hogy adalékanyag (rántás, habarás) mentes. Ebből kifolyólag egészségesebb, könnyen emészthető és jobban felszívódik. A cékla nemcsak kívül, de belül is vörösre színez. Ne lepődjünk meg, amikor nyugtázzuk e tényt-ami szintén makacs.

A ck.1-1,5 kg céklát héjastul megfőzöm. Pucolás és szeletelés után sütőben méz, balzsamecet, néhány csepp citrom, só, bors társaságában magas hőfokon pirítom kb.20 percig. Ha ez kész van a céklaszeleteket egy edénybe teszem és zöldség alap lével vagy vízzel felöntöm. Botmixerrel pépesítem és frissen reszelt tormával, olivás pirítóssal tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések