Sovány Brownie kávé krémmel

150+50 g jó minőségű min. 60%-os étcsoki
75 g vaj
100 g cukor
3 tojás
3 ek finomliszt
dió vagy más csonthéjas (opcionálisan)

A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg homogén masszát nem kapunk.
Utána cukrot, tojást, diót keverünk hozzá majd legvégül kanalanként adagolva a lisztet is. .Egy kb. 20 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. Hideg sütőbe téve, 230 C-ra kapcsolva, kb. 15-20 percig sütjük (gázsütő 5-6-os fokozat) - akkor jó ha a kérge már ropogós, de a belül még majdhogynem ragadós.
A maradék vajas-csokimasszát felöntöttem egy erős presszó kávéval és a tetejére kentem.
Ütős kis édesség lett.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések